H παράδοση θέλει τα κεφτεδάκια να τηγανίζονται. Όμως δεν έχει πάντα δίκιο, αφού αν τους μαγειρέψεις στη σάλτσα γίνονται μαλακοί και λαχταριστοί
Υλικά
1 κιλό πιπεριές
3 κρεμμύδια
1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 αυγά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές αφήνοντάς τις να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγη ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύομε τον κιμά με τα αυγά, που είχαν προηγουμένως κτυπηθεί. Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί -εάν είναι σκληρό το μαλακώνουμε σε λίγο γάλα-, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και σκόρδο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές μισή ώρα πριν τελειώσει το μαγείρεμα της σάλτσας.
Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.