Λαχταριστά ζυμαρικά με σολομό και κρεμώδη σάλτσα από αβοκάντο

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Το αβοκάντο κάνει αυτό το πιάτο τόσο κρεμώδες που θα νόμιζε κάποιος ότι έχει μέσα κρέμα γάλακτος. Έλα όμως που δεν έχει και είναι άκρως υγιεινό και θρεπτικό.

Υλικά

320γρ. ζυμαρικά

2 αβοκάντο

20 γρ. κουκουνάρι

100 γρ. λευκό τυρί κρέμα

100 γρ. καπνιστό σολομό

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτι. Ρίχνουμε στο μίξερ τα κομμάτια αβοκάντο, το κουκουνάρι, το τυρί και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι  να έχουμε μια κρέμα. Εάν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά. 

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, ενώ φυλάμε στην άκρη μερικές κουταλιές από το νερό μαγειρέματος. Προσθέτουμε την κρέμα αβοκάντο στα ζυμαρικά μαζί με το νερό που φυλάξαμε για να γίνει η σάλτσα πιο κρεμώδης. Τέλος προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτγραφίας: https://ricetta.it/