COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα λιβανέζικα κεφτεδάκια


13 Οκτωβρίου 2020

Πεντανόστιμα λιβανέζικα κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια  από το Λίβανο είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που συνήθως συνοδεύεται με λίγο χούμους

Υλικά

250 γρ. πλιγούρι

250 γρ. κιμά αρνιού

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Κουκουνάρια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση
 
Πρώτα μαγειρεύουμε το πλιγούρι δυόμιση ποτήρια νερό για 5-6 λεπτά. Ύστερα κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά, έως ότου απορροφήσει πλήρως το νερό.

Βάζουμε το μαγειρεμένο πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε να αναμιγνύουμε και μετά προσθέτουμε τα κουκουνάρια (μια χούφτα).

Σε αυτό το σημείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια, δίνοντας ένα ελαφρώς επιμήκη σχήμα, στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γυρίζοντάς τα συχνά.

Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.misya.info/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.