Τα κεφτεδάκια από το Λίβανο είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που συνήθως συνοδεύεται με λίγο χούμους
Υλικά
250 γρ. πλιγούρι
250 γρ. κιμά αρνιού
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Κουκουνάρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα μαγειρεύουμε το πλιγούρι δυόμιση ποτήρια νερό για 5-6 λεπτά. Ύστερα κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά, έως ότου απορροφήσει πλήρως το νερό.
Βάζουμε το μαγειρεμένο πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε να αναμιγνύουμε και μετά προσθέτουμε τα κουκουνάρια (μια χούφτα).
Σε αυτό το σημείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια, δίνοντας ένα ελαφρώς επιμήκη σχήμα, στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γυρίζοντάς τα συχνά.
Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.misya.info/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.