Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα φασόλια με μπέικον

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020

Μία εναλλακτική πρόταση για το σημερινό τραπέζι που θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά

300 γρ. λευκά φασόλια

1 σέλινο

70 γρ. μπέικον 

1 ματσάκι μαϊντανό 

Ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξύδι 

1 κρεμμύδι 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε άφθονο κρύο νερό για 12 ώρες, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Ξεφλουδίζουμε και πλύνουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το μισό. Στη συνέχεια πλένουμε το σέλινο το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
 
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με άφθονο νερό και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σέλινο, το μισό ολόκληρο κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι, μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Εν τω μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε λωρίδες και πλύνουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, σοτάρουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέστε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 

Τέλος, στραγγίζουμε τα φασόλια, προσθέτουμε το μπέικον και λίγο λάδι, στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.