Ζουμερό χοιρινό φιλέτο με μήλα

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ένα πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για όλες τις ημέρες.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό φιλέτο

1 κρεμμύδι

350 ml ζωμό λαχανικών

150 ml λευκό κρασί

2 μήλα

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρει χρώμα τοποθετούμε το φιλέτο χοιρινού και το μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. 

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και σταδιακά προσθέτουμε σταδιακά μερικές κουταλιές ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Ελέγχουμε κάθε τόσο, έτσι ώστε το κρέας να μην στεγνώνει και προσθέτουμε ζωμό εάν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.