Λαχταριστά ζυμαρικά με κρέμα πατάτας και χταπόδι

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Μια νόστιμη συνταγή που δεν θα θέλετε να τελειώσει.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

400 γρ. πατάτες

300 γρ. χταπόδι

100 γρ. τριμμένο πεκορίνο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι , το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και το μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί, το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και μετά μαγειρεύουμε με λίγο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.  Όταν μαγειρευτούν  οι πατάτες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το πεκορίνο, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβώλους.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το χταπόδι σε αντικολλητικό τηγάνι με άφθονο λάδι. Όταν το χταπόδι είναι σχεδόν έτοιμο, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, διατηρώντας λίγο νερό μαγειρέματος και, στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στην κρέμα πατάτας (προσθέτοντας λίγο νερό μαγειρέματος εάν χρειαστεί). Τέλος προσθέτουμε το χταπόδι και απολαμβάνουμε. 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.misya.info/ricetta