COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολο και πεντανόστιμο ριζότο παρμεζάνα


17 Δεκεμβρίου 2020

Πανεύκολο και πεντανόστιμο ριζότο παρμεζάνα

Σήμερα φτιάχνουμε ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Απλό, αλλά και λαχταριστό χάρη στην μοναδική γεύση της παρμεζάνας.

Υλικά 

380 γρ. ρυζι για ριζότο  

130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1  κρεμμύδι 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

50 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών  

50 ml λευκό κρασί

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε χωρίς να πάρει πολύ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς, πριν προσθέσουμε τον ζωμό.

Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και περιμένουμε να απορροφηθεί, πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύπτει το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε ο βρασμός να είναι μεν χαμηλός, αλλά να μην σταματήσει.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να φτάσει στο επιθυμητό χύλωμα. Στο τέλος του μαγειρέματος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.