COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙAΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με γκοργκοντζόλα και καρύδια  


5 Ιανουαρίου 2021

Πεντανόστιμο ριζότο με γκοργκοντζόλα και καρύδια  

Tο σημερινό ριζότο είναι ίσως από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το.

Υλικά 

350 γρ. ρύζι για ριζότο

80 γρ. μασκαρπόνε 

80 γρ. γκοργκοντζόλα 

Ένα ποτήρι λευκό κρασί

Ζωμό λαχανικών

Καρύδια 

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα φρυγανίζουμε το ρύζι για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι πολύ κρύο λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε μερικές κουτάλες ζωμού λαχανικών και μαγειρεύουμε το ρύζι σε 13-14 λεπτά, ρίχνοντας εάν χρειαστεί ζωμό και ανακατεύοντας συνέχεια. 

Κόψτε τη γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο ριζότο μαζί με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κομμάτια καρύδια και λίγο επιπλέον γκοργκοντζόλα.