COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες ορεκιέτε με κολοκυθάκια και κρέμα γιαουρτιού


10 Μαΐου 2021

Πεντανόστιμες ορεκιέτε με κολοκυθάκια και κρέμα γιαουρτιού

Τα ζυμαρικά ορεκιέτε (Orecchiette) προέρχονται από την Puglia που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ιταλίας. Η λέξη Orecchiette ουσιαστικά σημαίνει μικρά αυτιά και πήραν το όνομά τους από το σχήμα τους. Σήμερα τα μαγειρεύουμε με την πιο νόστιμη και δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού. 

Υλικά 

320 γρ. ορεκιέτε

200 ml γιαούρτι

400 γρ. κολοκυθάκια 

150 γρ. πράσα

150 γρ. μπιζέλια 

7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι 

Ζωμός λαχανικών για γεύση

Εκτέλεση 

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζωμού λαχανικών. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. 

Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπιζέλια μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζωμού λαχανικών και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Τα μπιζέλια πρέπει να παραμείνουν με ένα ωραίο λαμπερό πράσινο χρώμα και τραγανά. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. 
Όταν τα πράσα μαγειρευτούν, τα βάζουμε τα σε ένα μίξερ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε  μια ομοιογενή κρέμα. 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού, τα μπιζέλια, τα κολοκυθάκια, αλατοπίπερο


και ανακατεύουμε καλά  Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε τις ορεκιέτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι και τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Τέλος γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: https://ricette.giallozafferano.it

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.