COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 εύκολα σνακ για το σχολείο


13 Μαΐου 2021

5 εύκολα σνακ για το σχολείο

Τα σχολεία ξεκίνησαν ξανά και μαζί το άγχος των μαμάδων για το τι θα φάει το παιδί τους για κολατσιό στο διάλειμμα. Γιατί, ας το παραδεχτούμε το κολατσιό στο σχολείο, είναι ένας «πονοκέφαλος». Όλοι αναζητούμε εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουμε τα μικρά μας. 

Όταν ένα παιδί ξεκινάει την ημέρα του με ένα δυναμωτικό πρωινό, έχει καλύτερη μαθησιακή ικανότητα και μεγαλύτερη αντίληψη. Αν όμως φύγει από το σπίτι του χωρίς πρωινό, μπορεί πιο εύκολα να καταφύγει σε ανθυγιεινές επιλογές και να πάρει κιλά. Γι αυτό είναι σημαντικό να ετοιμάζουμε μόνοι μας στα μικρά μας ένα καλό πρωινό, αλλά και νόστιμα, υγιεινά σνακ για να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο, έτσι ώστε να είναι χαρούμενα, γεμάτα ενέργεια και όρεξη για μάθηση.

Σύμμαχός μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι τα κοτόπουλα Αγγελάκης, που γεμίζουν τα σακίδια των παιδιών μας με τα πιο νόστιμα σνακ για το σχολείο. Γιατί να επιλέξουμε όμως, τα κοτόπουλα Αγγελάκης; Γιατί εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, στις καλύτερες συνθήκες και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για τη διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η Αγγελάκης διαθέτει επίσης και τη μοναδική σειρά από προϊόντα με Ελαιοπουλάκι® , ένα κοτόπουλο που έχει τραφεί με 100% φυτικές τροφές με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο με πολλαπλά οφέλη για τη διατροφή του παιδιού, καθώς αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών Β3 & Β6 και σεληνίου, που είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής το κοτόπουλο αποτελεί τη σταθερή υγιεινή επιλογή χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Η σωστή επιλογή θα βοηθήσει στη πνευματική διαύγεια, μνήμη και συγκέντρωση του παιδιού.  

Έτσι λοιπόν, ετοιμάσαμε 5 νόστιμα σνακ που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. 

1. Club sandwich με κοτόπουλο

jenny.gr

Υλικά 

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης

6 φέτες ψωμί του τοστ

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φέτες χοιρινό καπνιστό μπούτι (προαιρετικά)

2 φέτες γραβιέρα

2  αυγά βραστά

1 τομάτα

2  φύλλα μαρούλι

100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

1 κουταλιά κέτσαπ

3 κουταλιές μουστάρδα με μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όση ώρα ψήνονται τα φιλετάκια κοτόπουλο σε μία καθαρή επιφάνεια κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και τα αυγά σε έναν αυγοκόφτη.

Απλώνουμε 2 φέτες του τοστ σε μία επιφάνεια κοπής και το φρέσκο τυρί κρέμα, ενώ από πάνω την ντομάτα, το μαρούλι και το αυγό. Απλώνουμε σε άλλες δύο φέτες λίγη κέτσαπ, τις τοποθετούμε από πάνω, προσθέτουμε τη μουστάρδα με το μέλι, την γραβιέρα, τα φιλετάκια κοτόπουλου, από πάνω, λίγο μαρούλι και τέλος τοποθετούμε τις τελευταίες φέτες του τοστ.

Πιέζουμε καλά, τοποθετούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε το τοστ με ένα μαχαίρι σε τριγωνάκια.

2. Τορτίγιες με κοτόπουλο και τυρί 

jenny.gr

Υλικά

2 τορτίγιες

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης

10 φέτες κίτρινο τυρί

120 γραμμάρια τυρί κρέμα

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό

¼ κουταλάκι του γλυκού άνηθο

⅛ κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σκόνη σκόρδου, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι σε σκόνη. Κόβουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 

Ανοίγουμε τις τορτίγιες και στη μέση απλώνουμε το μίγμα με το τυρί κρέμα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, το κίτρινο τυρί και τα καρυκεύματα. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις τορτίγιες και όταν είναι έτοιμες, τις τυλίγουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για όλη νύχτα. 

3. Φωλιές με μπιφτέκια κοτόπουλου, μοτσαρέλα και τομάτα

jenny.gr

Υλικά 

1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλου Αγγελάκης

300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια

300 γρ. σάλτσα τομάτας

2  τομάτες

6  φύλλα βασιλικού

Για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης

150 γρ. καλαμποκάλευρο

15 γρ. φρέσκια μαγιά

250 γρ. νερό χλιαρό

50 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση 

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. 

Τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε δίσκο των 20-25 εκατοστών.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγη φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη, τα μπιφτέκια και την τριμμένη μοτσαρέλα στο κέντρο του δίσκου.

Κλείνουμε τους δίσκους σε σχήμα μπουμπουκιού, χωρίς να αφήνουμε ανοίγματα.

Λαδώνουμε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε αντικολλητική επιφάνεια για 20’, στους 180 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο.

Γαρνίρουμε με φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια τομάτα μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, καθώς και με φρέσκο βασιλικό.

4. Σάντουιτς με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

jenny.gr

Υλικά 

στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης χωρίς κόκκαλα 

2 κ. σούπας ειλαιόλαδο

2 κ. σούπας βούτυρο

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα 

4 φέτες ψωμί για τόστ 

2 τομάτες 

Φύλλα φρέσκου βασιλικού 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι ενώ σοτάρουμε από τις δύο μεριές. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού για τοστ και από τις 2 πλευρές, με τη μία κουταλιά του βουτύρου. 

Βάζουμε δύο φέτες σε έναν δίσκο και ρίχνουμε πάνω από κάθε φέτα την τριμμένη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, 4 ροδέλες ντομάτας σε κάθε ψωμάκι, τα φύλλα του βασιλικού και πάλι τριμμένη μοτσαρέλα. Καλύπτουμε τα σάντουιτς με τις άλλες 2 φέτες ψωμιού.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε την δεύτερη κουταλιά βουτύρου. Βάζουμε στο τηγάνι τα σάντουιτς και μαγειρεύουμε μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσό χρώμα και το τυρί να λιώσει. Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση. 

5. Κοτομπουκιές στον φούρνο

jenny.gr

Υλικά 

700 γρ. στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης

70 γρ. τριμμένη φρυγανιά

30 γρ παρμεζάνα (τριμμένη)

Πάπρικα για γεύση 

Αλάτι 

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες. Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και την πάπρικα. Πανάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη φρυγανιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Στο τέλος του μαγειρέματος, οι κοτομπουκιές πρέπει να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Ακόμα λοιπόν, και αν δεν προλάβει το παιδί σας να πάρει πρωινό, με τα παραπάνω πεντανόστιμα, υγιεινά και χορταστικά σνακ που μας προσφέρουν τα κοτόπουλα Αγγελάκης, θα έχει όλη την ενέργεια που χρειάζεται μαζί με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που του είναι απαραίτητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.