COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό μοσχάρι με μουστάρδα και σάλτσα από αβοκάντο


1 Ιουνίου 2021

Ζουμερό μοσχάρι με μουστάρδα και σάλτσα από αβοκάντο

Έχετε όρεξη για μοσχαράκι; Σας έχουμε μια συνταγή που θα το απογειώσει γευστικά!

Υλικά

1 κιλό βοδινό κρέας

1 αβοκάντο

Μουστάρδα

Δενδρολίβανο

Φασκόμηλο

Φύλλα δάφνης

Λάιμ

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το αλείφουμε με μια γενναιόδωρη κουταλιά μουστάρδας, ρίχνουμε χοντροκομμένο δεντρολίβανο, φασκόμηλο και φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο  αι μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε λίγο λάδι και μαγειρεύουμε τα κρέας για ακόμη 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με μια κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και μερικές κουταλιές της σούπας νερό για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. 

Αφαιρούμε το κρέας από τον φούρνο, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά, έτσι ώστε οι χυμοί να ανακατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ύστερα το κόβουμε φέτες, να και το σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο.
 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.lacucinaitaliana.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.