COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη πίτσα χωρίς αλεύρι και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε φούρνο


11 Ιουνίου 2021

Πεντανόστιμη πίτσα χωρίς αλεύρι και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε φούρνο
Μια έξυπνη ιδέα να φτιάξετε μια νόστιμη πίτσα, απλή και γρήγορη στην προετοιμασία χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο.

Μια έξυπνη ιδέα να φτιάξετε μια νόστιμη πίτσα, απλή και γρήγορη στην προετοιμασία χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο.

Υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. αλεύρι ρεβιθιού 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

1 πρέζα πιπέρι

Ντοματίνια

Σαλάτα ρόκα

Κίτρινο τυρί 

Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, τα συλλέγουμε σε ένα μπολ, τα καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά, ώστε να χάσουν το νερό τους. 

Όταν περάσει η μισή ώρα ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι από ρεβίθια, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό, λάδι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε μια σταγόνα λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζουμε τη βάση της πίτσας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζύμη από το τηγάνι και μαγειρεύουμε και το υπόλοιπο μίγμα με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, ρίχνουμε στις δύο βάσεις πίτσας μια χούφτα ρόκα, ψιλοκομμένα ντοματίνια, ελαιόλαδο, λίγο τυρί και σερβίρουμε. 

Photo credits://www.vegolosi.it/ricette-vegane

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.