Τα πιο νόστιμα μεξικάνικα φασόλια με λουκάνικο

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Φοβερό, καθημερινό γεύμα που δεν θα θέλετε να τελειώσει

Υλικά

500 γρ. μαύρα φασόλια (ξερά)

500 γρ. λουκάνικο

200 γρ. ντομάτες (ή κονσερβοποιημένες )

300 ml σάλτσα ντομάτας

1-2 τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)

Αλάτι 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό για μια ολόκληρη νύχτα ή τουλάχιστον 8-10 ώρες. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε αρκετές φορές και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, με κρύο νερό και τα βράζουμε για πε40-50 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το τσίλι . Ύστερα από λίγο προσθέτουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 
Μόλις ροδίσουν τα λουκάνικα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και καλύπτουμε με νερό. Μαγειρεύομε για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό αλλά να υπάρχει σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.