COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα πράσινα φαλάφελ


18 Ιουνίου 2021

Τα πιο νόστιμα πράσινα φαλάφελ
Αυτά τα πράσινα φαλάφελ εμπνέονται από τα τυπικά κεφτεδάκια της Μέσης Ανατολής

Αυτά τα πράσινα φαλάφελ εμπνέονται από τα τυπικά κεφτεδάκια της Μέσης Ανατολής : τα ονομάσαμε «πράσινα» επειδή περιέχουν λαχανικά όπως μπιζέλια και σπανάκι. Επίσης είναι μια υγιεινή επιλογή αφού ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται.

Υλικά 

400 γρ. φρέσκα μπιζέλια (ήδη καθαρισμένα)

100 γρ. φρέσκα φασόλια (ήδη καθαρισμένα)

100 γρ. κρεμώδες λευκό τυρί 

1 χούφτα σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 

1 κρεμμύδι

4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 

1 πρέζα κύμινο

Αρωματικά βότανα (βασιλικός και μέντα)

1 αυγό

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια με τα μπιζέλια σε μια κατσαρόλα με νερό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Τα στεγνώνουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα φασόλια, αφαιρώντας την μεμβράνη που τα τυλίγει. 

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα φασόλια και τα μπιζέλια στο μπλέντερ, μαζί με το τυρί, το κρεμμύδι, τα αρωματικά βότανα, αυγό, τη φρυγανιά, το σπανάκι και το αλεύρι. Χτυπάμε το μίγμα και εάν δούμε ότι είναι πολύ υγρό προσθέτουμε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε με τα χέρια μας μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός μανταρινιού. 

Αλευρώνουμε τις μπάλες και τις μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε. 

Photo credits: https://www.cucchiaio.it/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.