COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 εύκολες συνταγές για το καλοκαίρι


20 Ιουλίου 2021

5 εύκολες συνταγές για το καλοκαίρι

Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα και το καλοκαίρι, η ελληνική κουζίνα προσφέρει μεγάλες νοστιμιές. Μυρωδιές και ελαφριές, καθαρές γεύσεις. Νόστιμα πιάτα που μπορούν να φτιαχτούν με απλά αγνά, υλικά και φυσικά αρκετό κέφι. Αυτό άλλωστε είναι και το ελληνικό καλοκαίρι. 

Και επειδή όπως είναι γνωστό, το μπάνιο ανοίγει την όρεξη, όλοι θέλουμε μετά την παραλία να απολαύσουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και παράλληλα γευστικό. Ποια καλύτερη επιλογή λοιπόν, από το να ετοιμάσουμε ελαφριές συνταγές με τα κοτόπουλα Αγγελάκης

Τα συγκεκριμένα κοτόπουλα  εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, στις καλύτερες συνθήκες και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για τη διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η Αγγελάκης διαθέτει τη μοναδική σειρά προϊόντων Ελαιοπουλάκι®, ένα κοτόπουλο που έχει τραφεί με 100% φυτικές τροφές με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο.

Πρόκειται επίσης για ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο με πολλαπλά οφέλη, καθώς αποτελεί πηγή σεληνίου ενός ιχνοστοιχείου με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, και είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β3 και Βιταμίνη Β6, που  μεταξύ άλλων, θωρακίζει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 
Στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής το κοτόπουλο αποτελεί τη σταθερή υγιεινή επιλογή χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Και επειδή ο καλοκαιρινός μπαξές κρύβει άπειρες νοστιμιές και επειδή εμείς αγαπάμε καθετί νόστιμο, σας προτείνουμε 5 συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε μετά την παραλία. Φυσικά είτε επιλέξετε κοτόπουλο Αγγελάκης πόσω μάλλον Ελαιοπουλάκι® η πλούσια γεύση του δεν θα σας προδώσει σε καμία συνταγή.

Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο, μάνγκο και αβοκάντο

jenny.gr

Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης

2 μάνγκο 

2 αβοκάντο 

Μαρούλι 

1 κρεμμύδι 

Ντοματίνια

4 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο 

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 

2 κουταλιές της σούπας γάλα 

1 κουταλιά της σούπας κάρι 

Σουσάμι 

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα και το κάρυ και βουρτσίζουμε τα στήθη κοτόπουλου. Ύστερα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σουσάμι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Κόβουμε επίσης το μάνγκο σε κύβους και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο κομμένο και αυτό σε κύβους. 

Τέλος, τοποθετούμε μερικά φύλλα πλυμμένου μαρουλιού στα πιάτα και προσθέτουμε, τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, το μάνγκο με το αβοκάντο και περιχύνουμε με το λάδι και το κρεμμύδι. 

Wrap Aραβικής Πίτας με κοτόπουλο, τσένταρ και μανιτάρια

jenny.gr

1 συσκευασία φιλέτο στήθος ή μπούτι Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης

8 Φέτες καπνιστό μπέικον ή γαλοπούλα

1 τομάτα

300 γρ μανιτάρια

300 γρ τσένταρ

200 γρ μαγιονέζα

10 γρ λάδι τρούφας

Χυμό από 1 λεμόνι

4 αραβικές πίτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (ζουλιέν), καθώς και το μπέικον και τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο για αρχή και στη συνέχεια το μπέικον και τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στο φούρνο (αέρα) για 10’ στους 180 βαθμούς. Μοιράζουμε το τσένταρ στις αραβικές πίτες και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μπέικον και τα μανιτάρια.

Τυλίγουμε σφιχτά και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τσένταρ. Παράλληλα ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το λάδι τρούφας, για να τα προσθέσουμε στις αραβικές πίτες, μαζί με λίγη ψιλοκομμένη τομάτα.

Σαλάτα ζυμαρικών με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κοφτό μακαρονάκι, λαχανικά και dressing γιαουρτιού

jenny.gr

Υλικά

1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πιπεριά φλωρίνης

1 κρεμμύδι

200 γραμμάρια τοματίνια

Για το dressing γιαουρτιου:

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

50 ml γάλα πλήρες

70 ml ελαιόλαδο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοφτό μακαρονάκι μέχρι να είναι al dente.

Όταν το κοφτό μακαρονάκι είναι έτοιμο, το σουρώνετε, το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, τη πράσινη, την κίτρινη και την Φλωρίνης σε κυβάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε στο μπολ με το κοφτό μακαρονάκι μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τοματίνια.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

Περιχύνετε το dressing στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μία σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού.

Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Σπαγγέτι gluten free με μπιφτέκι κοτόπουλου, με βρώμη και λαχανικά, μπρόκολο και σάλτσα λευκού κρασιού

jenny.gr

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Gluten Free

500 γρ.μπιφτεκι Κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι® με βρώμη, λαχανικά και Ελαιόλαδο Gluten Free

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 λεμόνι

150 γρ. κρασί λευκό

1 μεγάλο μπρόκολο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τοποθετούμε το μπιφτέκι κοτόπουλου σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25’.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τους ανθούς από το μπρόκολο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση.

Βράζουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, καθώς και το χυμό του.

Πολτοποιούμε λίγο από το μπρόκολο με ένα ραβδομπλέντερ και δένουμε την σάλτσα μας, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το μπιφτέκι συνοδευόμενο από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο αγνό παρθένο αγουρέλαιο για το τελείωμα.

Ομελέτα στον φούρνο με κοτόπουλο

jenny.gr

Υλικά 

300 γρ. φιλέτο μπούτι ή φιλέτο στήθος Αγγελάκης

10 τεμ. ασπράδια αυγών

2 τεμ. κολοκύθια

300 γρ. μανιτάρια αγρού ή πορτομπέλο

Ελαιόλαδο

Πράσινη σαλάτα

Τοματίνια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, για περίπου 10’.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια σε φέτες και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Γυρνάμε σε αντικολλητικό στρογγυλό ταψί και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού.

Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20'. Τοποθετούμε την ομελέτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, τοματίνια και λίγο ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση και καλό καλοκαίρι! 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.