Πεντανόστιμη πίτσα με ασπράδια αυγών και χωρίς αλεύρι

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μια γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. 

Υλικά

200 γραμμάρια ασπράδι αυγού (6-7 ασπράδια αυγών)

100 γραμμάρια ζαμπόν κομμένo σε φέτες

50 γραμμάρια μετσοβόνε

40 γραμμάρια λιαστές ντομάτες

Φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια καλά μέχρι να σκληρύνουν μαζί με το αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 cm με χαρτί ψησίματος.

Χωρίς να πιέζουμε πάρα πολύ, διανέμουμε  το μίγμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού, προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.

Όταν περάσει ο χρόνος αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε το ζαμπόν, το τυρί κομμένο σε φέτες και τις λιαστές ντομάτες και ψήνουμε ξανά στους 200 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να λιώσει το τυρί.  Αφαιρούμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε. 

Photo credits: www.cucchiaio.it/cucina/facili/