COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη καρμπονάρα με θαλασσινά


13 Αυγούστου 2021

Πεντανόστιμη καρμπονάρα με θαλασσινά
Η πιο νόστιμη θαλασσινή καρμπονάρα που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Η πιο νόστιμη θαλασσινή καρμπονάρα που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

500 γρ μύδια καθαρισμένα

500 γρ. αχιβάδες

150 γρ. καθαρισμένο και κομμένο καλαμάρι

100 γρ λευκό ξηρό κρασί

100 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 αυγό ολόκληρο1

1 κρόκο

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι και τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί, 1 κουταλιά μαϊντανό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν τα κελύφη από τα μύδια ανοίξουν σβήνουμε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καλαμάρι με τα μύδια και λίγο λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα, προσέχοντας να μην μαγειρευτεί το αυγό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. 

Photo credits://www.lacucinaitaliana.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.