Τηγανητά μύδια με τραγανό κουρκούτι: Ο ιδανικός μεζές για παρέα

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

Τα σημερινά μύδια είναι σκέτη απόλαυση. 

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι 00

350 ml νερό

10 γρ. μαγιά μπύρας (φρέσκια)

500 γρ. μύδια καθαρισμένα έτοιμα 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά μπύρας στο νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μύδια με λίγο λάδι. Στη συνέχεια όταν κρυώσουν τα προσθέτουμε στο μπολ με τη μαγιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες. 

Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μύδια, λίγα κάθε φορά. Τα γυρίζουμε κατά το μαγείρεμα, για να βεβαιωθούμε ότι έχουν πάρει παντού χρώμα και όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο με λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
 

Πηγή φωτογραφίας://www.ricettedalmondo.it/