COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες


16 Αυγούστου 2021

Λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες

Τέλειοι μελιτζανοκεφτέδες που δεν θα μείνετε σε μόνο μπουκιά.

Υλικά

800 γρ μελιτζάνες

80 γρ ψωμί (μαλακό)

1 αυγό

100 γρ τριμμένη φρυγανιά

80 γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)

Αλάτι πιπέρι

Για το πανάρισμα:

Τριμμένη φρυγανιά

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί ψιλοκομμένο (αν χρησιμοποιείτε μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να είναι χρήσιμο να το μαλακώσετε πρώτα στο γάλα), το τυρί παρμεζάνα, το αυγ, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανάλογα με τη συνοχή του μίγματος προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε τα κεφεδάκια. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μικρό μπολ και πανάρουμε τα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, λίγους κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Έπειτα τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι έτοιμοι.