Ramen noodles: Η συνταγή για την απόλυτη comfort ιαπωνική σούπα

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021

Το ράμεν είναι από τα πιο αγαπητά φαγητά στα ιαπωνικά σπίτια. Αποτελεί το comfort food της ιαπωνικής κουζίνας.

Υλικά

400 γρ. νουντλς, ρυζιού

2 φιλέτα κοτόπουλου 

1,5 λίτρο νερό

3 λευκά κρεμμύδια 

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ 

6 κ. σούπας σάλτσα σόγιας 

1 κ. σούπας σησαμέλαιο 

8 κουταλιές της σούπας σάκε

1 κ. σούπας ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο 

Πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σησαμέλαιο και αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιμένουμε να βράσει καλά, ώστε να απελευθερώσει όλα τα λιπαρά στο νερό μαγειρέματος. Αφήνουμε τον ζωμό κοτόπουλου να σιγοβράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Ύστερα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σόγια, το σάκε, τη ζάχαρη, το σκόρδο και πιπέρι, ανακατεύομε καλά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα νουντλς, ρυζιού. Όταν είναι έτοιμα όλα τα υλικά παίρνουμε μεγάλα μπολ και ρίχνουμε μέσα με αυτή τη σειρά: Το μίγμα με τη σόγια, τον ζωμό κοτόπουλου και στο τέλος τα νουντλς.