Σπαγγέτι alla Gennaro: Μια δημοφιλής ναπολιτάνικη συνταγή που θα λατρέψετε
25 Αυγούστου 2021
Τα σπαγγέτι alla Gennaro είναι μια δημοφιλής ναπολιτάνικη συνταγή αφιερωμένη στον πολιούχο της πόλης. Ένα εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία πρώτο πιάτο που λέγεται ότι ήταν και το αγαπημένο του μεγάλου Totò. Ο Antonio Vincenzo Stefano Clemente (Totò), όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ιταλικού θεάτρου και κινηματογράφου. Είχε το προσωνύμιο «Ο Πρίγκιπας του Γέλιου».
Υλικά
320 γραμμάρια μακαρόνια
3/4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4 γαύροι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
Μερικά φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τη σκελίδα σκόρδου με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, τους ψιλοκομμένους γαύρους και τη ρίγανη, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο γαύρος.
Ύστερα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στον γαύρο μαζί με το ψωμί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας://www.cucchiaio.it/ricette/pag_2/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.