Οι μακαρονάδες, και όχι μόνο, θα λατρέψουν τη σημερινή συνταγή...
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
500 γρ. κολοκυθάκια 500 γρ
250 γρ. τυρί burrata
1 σκελίδα σκόρδο
4 φύλλα βασιλικού
4 φύλλα μέντας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τα φύλλα μέντας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι ανοιχτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια αφαιρούμε τα μισά κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο τηγάνι.
Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια που έχουν αφαιρεθεί στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μισή burrata και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια, προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Ολοκληρώνουμε το πιάτο με την υπόλοιπη burrata και απολαμβάνουμε.
Photo credits ://www.giallozafferano.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.