COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

5 εύκολες συνταγές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά


The Jennettes

14 Σεπτεμβρίου 2021

chicken recipes
Αν το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία των picky eaters. Aν το τραπέζι την ώρα του φαγητού μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Αν ψάχνετε απεγνωσμένα τον τρόπο να το κάνετε να φάει τις απαραίτητες για την ανάπτυξη του πρωτεΐνες. Τότε, αυτό το άρθρο θα σας δώσει τη λύση. 

Αν το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία των picky eaters, αν το τραπέζι την ώρα του φαγητού μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, αν ψάχνετε απεγνωσμένα τον τρόπο να το κάνετε να φάει τις απαραίτητες για την ανάπτυξη του πρωτεΐνες, τότε αυτό το άρθρο θα σας δώσει τη λύση. 

Τα παιδιά αγαπούν το κοτόπουλο. Καθώς είναι πλούσιο στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και μαγειρεύεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους, είναι η ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Το Ελαιοπουλάκι της οικογένειας Αγγελάκης, ανεβάζει κι άλλο τα standard ποιότητας γιατί ακολουθεί μία μοναδική διατροφή: τρέφεται με 100% φυτικές τροφές με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε σελήνιο και Βιταμίνες Β3 και Β6, που προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό μας και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας, και έχει μια λαχταριστή, ζουμερή υφή! 

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα, παρακάτω ακολουθούν 5 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές που θα ενθουσιάσουν όχι μόνο μικρούς αλλά και μεγάλους.

Ρολάκια κοτόπουλου

jenny.gr

Υλικά

1  τορτίγια
1-2 κουταλιές της σούπας χούμους
3 στήθη παναρισμένου κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
¼ αβοκάντο
3 ντοματίνια
cheddar τριμμένο

Εκτέλεση

Βάλτε μία τορτίγια σε ένα πιάτο. Απλώστε το χούμους στη μέση χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μαχαίρι βουτύρου. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και βάλτε το σε μια γραμμή στη μέση της τορτίγιας. Κόψτε το αβοκάντο και βάλτε το δίπλα στο κοτόπουλο. Πιέστε τα ντοματίνια μέχρι να ανοίξουν. Πασπαλίστε με λίγο τυρί. Τυλίξτε την τορτίγια και κόψτε τη στη μέση. 

Επικές κοτομπουκιές σαν ποπκόρν των Τhe eaters

jenny.gr

Υλικά

600 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι
1,5 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. αλάτι
3 ασπράδια αβγών
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κορνφλαουρ
2 κούπες panko
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα 

Εκτέλεση

Απλώνουμε το panko σε ενα πλατύ ίσιο ταψί. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε αλεύρι και το κορνφλαουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα μας. Περνάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το μπολ με τα ασπράδια αβγών. Στραγγίζουμε το αβγό και το κυλάμε στο ταψί με το panko. Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια κοτόπουλο. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το ταψί. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο (μέχρι να πιάσουμε τους 160°C μετρώντας με ενα θερμόμετρο). Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις με προσοχή για δυο με τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με το κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τηγανητές πατάτες και με hot sauce για βουτιές στο πλαϊ.

Γύρος κοτόπουλο

jenny.gr

Υλικά

200 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι κομμένα στη μέση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1/3 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 πίτες 
2 ντομάτες σε φέτες
1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Βάλτε το κοτόπουλο, ελαιόλαδο, ρίγανη και τα δύο τρίτα του σκόρδου σε ένα μπολ. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατέψτε το γιαούρτι, το υπόλοιπο σκόρδο και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα άλλο μπολ. Καρικέψτε πάλι με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί. Μεταφέρετε το σε μία επιφάνεια κοπής ρίξτε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και κόψτε σε λωρίδες. Ζεστάνετε ελαφρά τη πίτα, βάλετε μέσα τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού και τυλίξτε την πίτα. 

Chicken Parm Roll-Ups

jenny.gr

Υλικά

1 συσκευασία ζύμης για ρολά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
750γρ στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι 
αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα όση θέλετε
τριμμένη μοτσαρέλα όση θέλετε
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τα ρολά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και ψηθεί, 4 έως 6 λεπτά ανά πλευρά. Αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα τα ρολά και από πάνω βάλτε το κοτόπουλο και τον βασιλικό. Ξεκινώντας από κάτω, τυλίξτε σφιχτά το ορθογώνιο σαν ρολό κανέλας και έπειτα κόψτε το σε τέσσερεις ίδιες φέτες. Μεταφέρε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, 15 με 20 λεπτά περίπου.

Chicken Sliders της Mamaknows

jenny.gr

Υλικά

5-6  bagels ή ψωμιά του burger
1 φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι
1/2 κούπα καρότο τριμμένο
1/2 κούπα λάχανο τριμμένο
1/3 κούπας μαγιονέζα
1/3 κούπα γάλα
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το Ελαιοπουλάκι για 30’. Το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Ετοιμάζουμε την coleslaw: Ψιλοκόβουμε το καρότο και το λάχανο. Χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε με πιρούνι τα αβοκάντο. Κόβουμε στη μέση τα bagels. Τα γεμίζουμε με το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο αβοκάντο από επάνω και τα κλείνουμε.

Πηγή φωτογραφιών: Ethan Calabrese, Αγγελάκη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.