Ντοματίνια γεμιστά με αβοκάντο

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Μια συνταγή δροσερή και λαχταριστή για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά

125 γρ γιαούρτι 

16 ντοματίνια

2 αβοκάντο

Χυμό από ένα λεμόνι

Βασιλικός

Μέντα

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια κόβουμε το καπακι και αδειάζουμε τους σπόρους. Ξεφλουδίζουμε το ένα αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 

Ξεφλουδίζουμε και το άλλο αβοκάντο και το κόβουμε το μισό σε κύβους και το μισό σε λεπτές φέτες. Γεμίζουμε τα ντοματίνια με την κρέμα αβοκάντο και συμπληρώνουμε με τους κύβους. Σερβίρουμε με το αβοκάντο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε με πιπέρι, τα μυρωδικά και λίγο λάδι.
 

Photo credits://www.lacucinaitaliana.it/ricette/