Τα σημερινά πιτσάκια ετοιμάζονται στο τηγάνι και είναι τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε κάθε μέρα.
Υλικά
150 γρ αλεύρι
100 ml νερό
5 αποφλοιωμένες ντομάτες
50 γρ μοτσαρέλα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 σακουλάκι μαγιά
Αλάτι
Βασιλικός για γεύση
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη συνδυάζοντας το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε με τα χέρια σας για να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη, εάν χειμαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι και όταν η ζύμη είναι μαλακή την αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τις ντομάτες με το αλάτι και το λάδι μέχρι να έχουμε μια σάλτσα.
Απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια δίσκων φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές πίτσες. Τοποθετούμε τα πιτσάκια στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι σάλτσα ντομάτας και βασιλικό.
Μαγειρεύουμε τις πίτσες για ακριβώς 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και μια σταγόνα λάδι. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.