COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια κεφτεδάκια χωρίς ψωμί


7 Οκτωβρίου 2021

Τέλεια κεφτεδάκια χωρίς ψωμί

Η καλύτερη συνταγή και όλα τα μυστικά για τους πιο αφράτους κεφτέδες χωρίς ψωμί που έχετε φτιάξει ποτέ 

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

50 γρ.. ζαμπόν

200 γρ. πατάτες 

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

2 αυγά

5 κουταλιές νιφάδες βρώμης 

5 κουταλιές καλαμποκάλευρο

Λάδι για τηγάνισμα 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και τη βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Μόλις ψηθεί, στραγγίζουμε τους κύβους πατάτας και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεχωριστά, ψιλοκόβουμε το ωμό ζαμπόν και το μαϊντανό με ένα μαχαίρι και τα προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας μαζί με τον κιμά  και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. 

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη και το καλαμποκάλευρο. Και το δεύτερο αυγό το χτυπάμε ξεχωριστά με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια πρέζα αλάτι.

Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αυγό και αμέσως μετά τα πανάρουμε με τη βρώμη και το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα και όταν έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, τηγανίζουμε τους κεφτέδες. Τους γυρνάμε συχνά έτσι ώστε πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

 Photo credits ://www.ricettedellanonna.net/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.