Λαχταριστά και πανεύκολα, τα κεφτεδάκια μπύρας είναι ιδανικά για ένα υπέροχο γεύμα με φίλους.
Υλικά
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
100 γρ ψωμί (μαλακό)
400 ml μπύρα
60 γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο για γεύση
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ψωμί, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Ύστερα τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, και τους σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, με αυτόν τον τρόπο θα σχηματίσουν μια κρούστα.
Όταν ροδίσουν τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε τη μισή μπύρα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπύρα. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά και τα τελευταία λεπτά, για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα, αν χρειαστεί μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι.
Οι κεφτέδες μπύρας σας είναι έτοιμοι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Photo credits://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.