Εάν σας αρέσει το κοτόπουλο ,τολμήστε να φτιάξετε τους σημερινούς φανταστικούς, και αρωματικούς κοτοκεφτέδες
Υλικά
750γρ. κιμά κοτόπουλου (πάρτε φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου και ζητήστε να σας το περάσουν από τη μηχανή του κιμά, από το χοντρό κόσκινο)
1 πιπεριά φλωρίνης, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 αυγό
½ κ.γ κάρι σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σ’ ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτετε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο, το αβγό, το λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
Έπειτα, πλάθετε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς. Τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα), το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφού βγάλετε τους κεφτέδες από το τηγάνι τους βάζετε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.