Γαρίδες στον φούρνο: Γρήγορη συνταγή και μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα
30 Οκτωβρίου 2021
Οι καλύτερες ψητές γαρίδες που έχετε ποτέ δοκιμάσει.
Υλικά
800 γρ. γαρίδες
Ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφη την ουρά. Στη συνέχεια αφαιρούμε απαλά το έντερο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας οδοντογλυφίδας.
Ύστερα αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας λάδι, κάνοντας απαλό μασάζ με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη αλλά όχι πάρα πολύ κοντά.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, μια χούφτα μαϊντανό και τις ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση σκελίδες σκόρδο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, αυτό το κόλπο είναι πολύ χρήσιμο για να συγκρατήσουμε τους χυμούς και να μην στεγνώσουν οι γαρίδες.
Τέλος, ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των γαρίδων.
Αν σας αρέσουν περισσότερο ψημένες, μπορείτε να τις αφήσετε 1 ή 2 λεπτά παραπάνω αλλά όχι πολύ. Οι γαρίδες στο φούρνο σας είναι έτοιμες.
Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.