COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σαρδέλες στον φούρνο με την πιο νόστιμη σάλτσα


9 Νοεμβρίου 2021

Σαρδέλες στον φούρνο με την πιο νόστιμη σάλτσα

Η σαρδέλα πρωταγωνιστεί στις ελληνικές συνταγές που μετρούν γενιές και γενιές, αλλά δίνει ιδέες και για πιο πρωτότυπες συνταγές, όπως η σημερινή.

Υλικά

800 γρ σαρδέλες

125 γρ  γιαούρτι

100 γρ βούτυρο

100 γρ ανάμεικτη σαλάτα

80 γρ κάρδαμο 

Φρέσκο μάραθο

Τζίντζερ σε σκόνη

Τσίλι σε σκόνη

Γλυκιά πάπρικα

Καπνιστή πάπρικα

Μουστάρδα

Λεμόνι

Ξύδι από κόκκινο κρασί

Ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ, μια κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα, μισό κουταλάκι του γλυκού τσίλι, μια κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας ξύδι, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη , τον χυμό από μισό λεμόνι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. 

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πικάντικη σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια τον μάραθο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.

Για τις σαρδέλες: Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφήνοντάς τις ολόκληρες, με το κεφάλι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε την πικάντικη σάλτσα και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 220°C για 6-7 λεπτά. Τις σερβίρουμε με το κάρδαμο και με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Photo credits ://www.lacucinaitaliana.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.