Η σαρδέλα πρωταγωνιστεί στις ελληνικές συνταγές που μετρούν γενιές και γενιές, αλλά δίνει ιδέες και για πιο πρωτότυπες συνταγές, όπως η σημερινή.
Υλικά
800 γρ σαρδέλες
125 γρ γιαούρτι
100 γρ βούτυρο
100 γρ ανάμεικτη σαλάτα
80 γρ κάρδαμο
Φρέσκο μάραθο
Τζίντζερ σε σκόνη
Τσίλι σε σκόνη
Γλυκιά πάπρικα
Καπνιστή πάπρικα
Μουστάρδα
Λεμόνι
Ξύδι από κόκκινο κρασί
Ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ, μια κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα, μισό κουταλάκι του γλυκού τσίλι, μια κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας ξύδι, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη , τον χυμό από μισό λεμόνι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πικάντικη σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια τον μάραθο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για τις σαρδέλες: Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφήνοντάς τις ολόκληρες, με το κεφάλι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε την πικάντικη σάλτσα και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 220°C για 6-7 λεπτά. Τις σερβίρουμε με το κάρδαμο και με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Photo credits ://www.lacucinaitaliana.it/ricette/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.