Είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες και φυτικές ίνες από τα μαύρα φασόλια και τις γλυκοπατάτες. Επιπλέον οι γλυκοπατάτες είναι καλή πηγή βιταμίνης C και Α, που είναι σημαντικές για την υγιή όραση, και μαγνήσιο που υποστηρίζει τη μυϊκή λειτουργία.
Μία γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
Ένα κουτάκι (περίπου 300 mL) μαύρα φασόλια
½ φλιτζάνι καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβα)
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα στην κατσαρόλα και τη βράζουμεμέχρι να μαλακώσει (βεβαιωνόμαστε ότι μπορούμε να την τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι). Όταν είναι έτοιμη στραγγίζουμε το νερό και τοποθετούμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας σε ένα μπολ
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια στο μπολ με τις γλυκοπατάτες και πολτοποιούμε τα χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και όλα τα μπαχαρικά στο μπολ. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε κάθε μπιφτέκι μέχρι να γίνει τραγανή η κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σε ένα ψωμάκι για burger.
Αυτή η συνταγή φτιάχνει περίπου τέσσερα μπιφτέκια ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας. Μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα του στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα ή να το προετοιμάσετε και να το φυλάξετε στην κατάψυξη. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.