Όμως αυτό το υπέροχο λαχανικό δεν μαγεύει μόνο με το χρώμα του, αλλά και με τη γεύση του. Γι αυτό και σήμερα απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη, ζεστή και αχνιστή σούπα με κίτρινη κολοκύθα, κριθαράκι, παρμεζάνα και καστανά.
1 κιλό κολοκύθα
250 γρ. λάχανο
150 γρ. κριθαράκι
25 κάστανα βρασμένα
4 ξηρά φύλλα δάφνης
Παρμεζάνα κατά βούληση
Αλάτι, πιπέρι
Αρχικά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε φύλλα δάφνης και 600 γραμμάρια κολοκύθας κομμένη σε μέτρια κομμάτια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ, λιώνουμε την υπόλοιπη κολοκύθα και την προσθέτουμε και αυτή στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαύρο λάχανο χωρίς το κεντρικό μέρος και χοντροκομμένο, προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Όταν η κολοκύθα μισομαγειρευτεί, προσθέτουμε το κριθαράκι και την παρμεζάνα κομμένη σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.