Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις χορτοφαγικά μπιφτέκια με κινόα, φέτα, σπανάκι και νιφάδες βρώμης, που μπορούν να σερβιριστούν ως burger ανάμεσα σε ψωμάκια ή σκέτα, ως ορεκτικό.
Υλικά
200 γραμμάρια κινόα
200 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ωμό σπανάκι
80 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
4 αυγά
Κάρυ ή κουρκουμά (προαιρετικά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Λίγο φυστικέλαιο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
Αρχικά, μαγειρεύουμε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και κόβουμε σε φέτες το σπανάκι.
Στραγγίζουμε πολύ καλά την κινόα και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Αν δεν είναι πολύ συμπαγή, τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Βάζουμε λίγο λάδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.