COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πικάντικη μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2021

Πικάντικη μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
www.contemporaneofood.com
Η σημερινή συνταγή θα ενθουσιάσει με την πρωτοτυπία της και θα βάλει σε δοκιμασία ουρανίσκους. Γίνεται όσο καυτερή τη θέλετε, μειώνοντας ή αυξάνοντας την ποσότητα των καυτερών πιπεριών.

Υλικά

800 γρ. κόκκινες πιπεριές

500 γρ. μαύρη ζάχαρη

250 γρ. καυτερές πιπεριές (μίγμα ποικιλιών)

150 ml κόκκινο κρασί

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλες τις πιπεριές και τις καυτερές. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 40 λεπτά, προσέχοντας να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Μετά από αυτό το διάστημα περνάμε τι μίγμα με τις πιπεριές στο μίξερ για να έχουμε μια πηχτή και ομοιογενή μαρμελάδα. Ύστερα συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 12 λεπτά. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και τη φυλάμε καλά κλεισμένη στο ψυγείο.