Υλικά
800 γρ. κόκκινες πιπεριές
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. καυτερές πιπεριές (μίγμα ποικιλιών)
150 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλες τις πιπεριές και τις καυτερές. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 40 λεπτά, προσέχοντας να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Μετά από αυτό το διάστημα περνάμε τι μίγμα με τις πιπεριές στο μίξερ για να έχουμε μια πηχτή και ομοιογενή μαρμελάδα. Ύστερα συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 12 λεπτά. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και τη φυλάμε καλά κλεισμένη στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.