Η φασολάδα είναι ένα υπέροχο φαγητό που αρέσει λίγο πολύ σε όλους: το θέμα είναι ότι παίρνει πολύ χρόνο, που στην καθημερινότητά μας δεν έχουμε διαθέσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη στερηθείτε. Η παρακάτω συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.
2 κονσέρβες με ήδη μαγειρεμένα φασόλια
500 γρ πελτέ ντομάτας
6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 καρότα
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε σε κύβους το ψωμί. Πρέπει να είναι όλοι ίδιοι και να ξεπερνούν το 1 cm. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα καρότα με το δεντρολίβανο.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μια κονσέρβα με τα φασόλια μαζί με λίγο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα φασόλια και τους κύβους του ψωμιού.
Προσθέτουμε άφθονο ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και σερβίρουμε ζεστό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.