Όπως πάντα... χρειάζονται πολύ λίγα για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο με φρέσκα, εποχιακά και έτοιμα προς χρήση υλικά.
Υλικά
450 γρ ζυμαρικά
350 ml υγρή κρέμα γάλακτος
300 γρ φρέσκος αρακάς ήδη καθαρισμένος
180 γρ παρμεζάνα
16 γαρίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε δύο κατσαρόλες βάζουμε πρώτα το νερό για τον αρακά και τα ζυμαρικά να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό του αρακά, τον ρίχνουμε μέσα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά: τον περνάμε κάτω από κρύο νερό για να διατηρηθεί ο βαθμός ψησίματος και το χρώμα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε κύβους. Συνεχίζουμε με το μαγείρεμα των ζυμαρικών ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας αμέσως την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα: σβήνουμε και την κρατάμε ζεστή.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες μαζί με τον βρασμένο αρακά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με ένα μέρος από την κρέμα παρμεζάνας και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες και τον αρακά, λίγη ακόμα κρέμα παρμεζάνας, πιπέρι και λίγο λάδι αν θέλουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.