Είναι γνωστό και ως μεξικάνικη πατάτα, με πολύ λίγες θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C.
Το δέρμα, τα φύλλα, οι μίσχοι, ο λοβός και οι σπόροι του Jicama θα πρέπει να απορρίπτονται πριν από το μαγείρεμα καθώς περιέχουν μια τοξίνη.
Μόλις το αγοράσετε, κρατήστε το jicama μη αποφλοιωμένο σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Οι σημερινές πατάτες Jicama είναι χωρίς γλουτένη, χαμηλές σε υδατάνθρακες και πολύ υγιεινές.
1 μέτριο jicama (περίπου 1 κιλό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ξεφλουδίζουμε το jicama, φροντίζοντας να το ξεφλουδίσουμε αρκετά βαθιά για να φτάσουμε στο λευκό μέρος. Κόβουμε τις άκρες και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες.
Προσθέτουμε το jicama στο βραστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.
Βάζουμε τις φέτες jicama σε ένα ταψί και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.