Οι γρήγοροι ρυθμοί είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Έτσι λοιπόν όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μερικές φορές είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι να μαγειρέψουμε, ειδικά αν δεν έχουμε καταφέρει να πάμε για ψώνια… Γι αυτό και σήμερα προτείνουμε ένα χούμους παντζαριού … αναρωτιέστε γιατί;
Το χούμους παντζαριού είναι μια πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που απαιτεί λίγα υλικά, τα οποία είναι πιθανό να βρούμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας.
Αν έχετε και λίγη φρέσκια σαλάτα, το γεύμα σας είναι έτοιμο: το χούμους γενικά όπως και το παντζάρι είναι χορταστικό, νόστιμο και ελαφρύ.
230 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
2 παντζάρια
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 λάιμ
Φρέσκο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι ή άλλα μυρωδικά σύμφωνα με το γούστο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.