Το αποτέλεσμα είναι ένας πραγματικός θρίαμβος γεύσεων: η οξύτητα της φέτας ταιριάζει τέλεια με τη γλύκα του μελιού.
Το πιπέρι δίνει μια πικάντικη γεύση στη συνταγή και το ξύσμα λεμονιού δίνει ένα άρωμα μεθυστικό και μια πολύ ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.
2 τεμάχια φέτα
6 κουταλιές της σούπας μέλι
2 αυγά
2 λεμόνια
Τριμμένη φρυγανιά
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αμέσως μπόλικο πιπέρι και πολλά φρέσκα φύλλα θυμαριού. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα, πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια, αφαιρούμε τη φλούδα αποφεύγοντας το λευκό μέρος και κόβουμε τη φλούδα σε αρκετά λεπτές λωρίδες.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τις λωρίδες λεμονιού και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Περνάμε τη φέτα στο αυγό, μετά στη φρυγανιά, μετά στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά. Τη βουτάμε στο καυτό λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να ροδίσει τελείως. Σερβίρουμε τη φέτα με το ξύσμα λεμονιού, λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού και το μέλι ζεστό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.