Τα κεφτεδάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο αναμνήσεις και αρώματα. Κάθε φορά που φτιάχνουμε αυτό το φαγητό το σπίτι μας γεμίζει με αρώματα, ενώ όταν το γευόμαστε ακολουθούν χαμόγελα ευτυχίας. Ας δούμε μια εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια.
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 γρ. μορταδέλα
Mοσχοκάρυδο κατά γεύση
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
40 γρ. πεκορίνο
130 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού
20 γρ. φρέσκος μαϊντανός
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης τη μορταδέλα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ψωμί και τη μορταδέλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μίξερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα που έχουμε ψιλοκόψει με τον κιμά. Προσθέτουμε επίσης την παρμεζάνα και το πεκορίνο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μπολ. Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, προσθέτοντας ένα αυγό τη φορά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε λίγους κεφτέδες τη φορά. Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.