Είναι γνωστή η αδυναμία που έχουμε στις γαρίδες και τώρα ήρθε ο καιρός να τις απολαύσουμε και να τις τιμήσουμε δεόντως.
8 γαρίδες
αλάτι και πιπέρι
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
80γρ. τριμμένη καρύδα
30 γρ. άμυλο καλαμποκιού
150 γρ. ασπράδι αυγού
1 l φυστικέλαιο
Για τη σάλτσα
100 γρ. μουστάρδα
20 γρ. μέλι
20 ml γάλα καρύδας
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μουστάρδας μελιού, διαλύουμε το μέλι σε ελαφρώς ζεσταμένο γάλα καρύδας. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις γαρίδες αλλά αφήνουμε την ουρά ανέπαφη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα και το άμυλο καλαμποκιού, ενώ σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι. Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάμε στο ασπράδι και μετά τις περνάμε από το αλεύρι και την καρύδα. Βεβαιωνόμαστε ότι κάθε μέρος της γαρίδας είναι καλυμμένο.
Ζεσταίνουμε το λάδι και βουτάμε λίγες γαρίδες κάθε φορά και όταν πάρουν χρώμα τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας μελιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.