COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με αχιβάδες και ντομάτες


JTeam

23 Ιανουαρίου 2022

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με αχιβάδες και ντομάτες
www.soniaperonaci.it
Τέλεια συνταγή για ζυμαρικά για όσους αγαπούν τις φίνες γεύσεις και τη νοστιμιά της θάλασσας.

Υλικά

320 γρ ζυμαρικά

100 γρ ντομάτες

2 κιλά μύδια

100 γρ λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κλωνάρι μαϊντανός

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα πλένουμε τα μύδια και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και την πιπεριά. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε το κλωνάρι μαϊντανό και τις αχιβάδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξει κάθε κέλυφος από τις αχιβάδες.

Προσθέτουμε το λευκό κρασί στις αχιβάδες, ανακατεύουμε, το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και σβήνουμε τη φωτιά. Μόλις ανοίξουν οι αχιβάδες, στραγγίζουμε το ζουμί τους χωρίς να το πετάξουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και στη συνέχεια καθαρίζουμε τις αχιβάδες αφήνοντας μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια, τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε όχι πολύ αλμυρό νερό καθώς οι αχιβάδες είναι ήδη αλμυρές. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ζουμί από τις αχιβάδες και τις αχιβάδες χωρίς το κέλυφος

Όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, προσθέτουμε τις αχιβάδες με το κέλυφος, λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το πιάτο είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.