COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες αλμυρές βάφλες


JTeam

28 Ιανουαρίου 2022

Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες αλμυρές βάφλες
dulcisinfundoblog.it
Αν νομίζετε ότι οι βάφλες γίνονται μόνο με φρούτα, σοκολάτα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό, πρέπει να δοκιμάσετε τη σημερινή συνταγή.

Τις αλμυρές βάφλες μπορούμε να τις απολαύσουμε ως απλό σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό. Μπορούμε επίσης να τις κοπεί στα τέσσερα σαν κλαμπ σάντουιτς και θα έχουμε ετοιμάσει ένα πρωτότυπο brunch ή να τις πάρουμε στη δουλειά για ένα ζηλευτό μεσημεριανό.

Υλικά

1 αυγό

90 γρ. αλεύρι 00

160 γρ. φρέσκο ​​γάλα

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

6 γρ. μαγιά σε σκόνη για αλμυρές πίτες

20 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις αλμυρές βάφλες διαχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε επίσης αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σφίξει και, μόλις είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην αποσυναρμολογηθεί. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε για να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα χωρίς σβόλους.

Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και λαδώνουνε ελαφρά με λαδωμένο χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε περίπου περίπου 1/2 φλ. από το μείγμα και κλείνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσει καλά.

Αφού τις ψήσουμε όλες τις βάφλες, τις σερβίρουμε με τυρί, ζαμπόν ή μπέικον και αυγό, γαρνίροντας με ό,τι μας αρέσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.