Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ θρεπτικές και υγιεινές ενώ χάρη στην ιδιαίτερη γεύση τους, ταιριάζουν και σε αλμυρές και σε γλυκές παρασκευές. Αν δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε σας έχουμε την ιδανική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
4 μέτριες γλυκοπατάτες
4 βουβαλίσιες μοτσαρέλες
Λίγες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Κουκουνάρι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε όλη την επιφάνειά τους με λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε λίγη σάρκα για να έχουμε μεγαλύτερες κοιλότητες. Γεμίζουμε τις πατάτες με μοτσαρέλα, ελιές, κουκουνάρι, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.