COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Συκώτι αλα βενετσιάνα ή αλλιώς συκώτι με τον παραδοσιακό τρόπο της Βενετίας


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Συκώτι αλα βενετσιάνα ή αλλιώς συκώτι με τον παραδοσιακό τρόπο της Βενετίας
www.soniaperonaci.it
Οι Ιταλοί αγαπούν το συκώτι και ξέρουν να το μαγειρεύουν τρυφερό και ζουμερό, έτσι που να λιώνει στο στόμα.

Το συκώτι είναι ένα φαγητό που είτε θα το αγαπήσετε είτε θα το μισήσετε. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία δεν έχετε παρά δοκιμάστε τη σημερινή συνταγή και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

600 γρ. λευκά κρεμμύδια

600 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. ελαιόλαδο

Λίγα φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι

4 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το φασκόμηλο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και το ξύδι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Τα κρεμμύδια δεν πρέπει να ροδίσουν αλλά μόνο να μαραθούν.

Εν τω μεταξύ κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και όταν τα κρεμμύδια μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι. Μαγειρεύουμε το συκώτι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, αλλά να είναι τρυφερό. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.