Είναι μερικά φαγητά που τα φτιάχνεις μια φορά και μετά κολλάς μαζί τους. Ένα απ’ αυτά είναι και το κοτόπουλο με κάσιους.
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
100 γρ. κάσιους
25 ml φυστικέλαιο
Ασπράδι από ένα αυγό
6 γρ. άμυλο καλαμποκιού
20 γρ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
10 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
20 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
Βάζουμε τα κάσιους σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμού. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και μετά σε κύβους.
Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι, το βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε στο μπολ το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το άμυλο και μια πρέζα αλάτι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι ασπρίσει η επιφάνεια. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τα κάσιους, τη σόγια και το κρασί και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο.
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, χωρίς να αποκλείουμε τις πράσινες άκρες και το προσθέτουμε στο τηγάνι με σβηστή φωτιά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.