Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι τέλειος: η γλυκοπατάτα είναι κρεμώδης, τα ρεβίθια δίνουν συνοχή και προφανώς το γάλα καρύδας δένει τα πάντα δίνοντας στο φαγητό μια πιο γλυκιά γεύση που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
400 ml γάλα καρύδας
230 γρ ρεβίθια βραστά
200 ml σάλτσα ντομάτας
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2 χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
1 φρέσκια ή ξερή καυτερή πιπεριά
1 κρεμμύδι μικρό
Βούτυρο
Κάρυ για γεύση
Κουρκουμά για γεύση
Αλάτι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μια κουταλιά βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει προηγουμένως και έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε και τα βρασμένα ρεβίθια, μαζί με κάρυ και κουρκουμά κατά βούληση.
Τέλος ρίχνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις οι γλυκοπατάτες μαλακώσουν, αλατίζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το baby σπανάκι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.