Η καρμπονάρα είναι μαγική, μοναδική και ανεπανάληπτη, το γνωρίζουμε και είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Αυτή η εισαγωγή είναι οπωσδήποτε απαραίτητη, καθώς πρόκειται να σας προσφέρουμε ένα ασυνήθιστο και ιδιαίτερο πιάτο, που όμως η γεύση του είναι υπέροχη και η κρεμώδης του μορφή πραγματικά εκπληκτική.
Στην κουζίνα, μερικές φορές χρειάζεται θάρρος για να πειραματιστείτε και συχνά τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Λίγα υλικά εξαιρετικής ποιότητας κάνουν αυτό το πιάτο πεντανόστιμο. Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και κρεμώδη καρμπονάρα με γαρίδες.
Υλικά
400 γρ. ζυμαρικά
300 γρ. γαρίδες
4 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο
200 γρ. παρμεζάνα
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τις ουρές, το κέλυφος και τα εντόσθια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη και μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, το ολόκληρο αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα, προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες, προσθέτουμε μια κουτάλα βραστό νερό και τα αφήνουε για λίγα λεπτά στη φωτιά.
Τώρα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, περιμένουμε ένα λεπτό, για να χαμηλώσει η θερμοκρασία των ζυμαρικών και μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μαγειρέματος για να έχουμε περισσότερη κρέμα στη σάλτσα και σερβίρουμε την καρμπονάρα όσο είναι ακόμα ζεστή με λίγο πιπέρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.