Σας προτείνουμε, μία πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Είναι εύκολη στην παρασκευή της καθώς δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
1 κιλό πατάτες
500 γρ. τυρί scamorza
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
20 γρ. τραμμένο πεκορίνο
10 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο
10 γρ. θυμάρι φρέσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τις σε πολύ λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Ύστερα βάζουμε μια στρώση στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα, 125 γραμμάτια τυρί scamorza κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Στην τελευταία στρώση, προσθέτουμε δύο τριμμένα τυριά και μια τελευταία στρώση λάδι στην επιφάνεια. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περιμένουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.