COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με πράσινο τσάι και σουπιές


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2022

Πεντανόστιμο ριζότο με πράσινο τσάι και σουπιές
www.soniaperonaci.it
Σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέες γεύσεις; Αν ναι τότε η σημερινή συνταγή είναι ιδανικής για εσάς.

Ριζότο με πράσινο τσάι και σουπιές: Και που διαβάζετε τη συνταγή, σίγουρα σας ακούγεται κάπως περίεργη. Όμως πίστεψέ μας είναι πεντανόστιμη. Μια δοκιμής θα σας πείσει.

Υλικά

320 γρ. ρύζι για ριζότο

2 l νερό

20 γρ. πράσινο τσάι

60 γρ. ελαιόλαδο

100 ml. ξηρό λευκό κρασί

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 γρ. αλάτι

500 γρ. σουπιές

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με άφθονο κρύο νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Μετά το μαγείρεμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τις σουπιές από το νερό, τις στεγνώνουμε καλά, αφαιρούμε τα πλοκάμια και το κεφάλι, καθαρίζουμε το σώμα από τυχόν ακαθαρσίες και φτιάχνουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Προσθέτουμε στις σουπιές χυμό από το μισό λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και μετά τις αφήνουμε στο ψυγείο.

Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στους 80 βαθμούς. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 20 γραμμάρια πράσινου τσαγιού, αφήνοντάς το να εμποτιστεί για 10 λεπτά. Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι. Αυτό το αφέψημα θα είναι ο «ζωμός» με τον οποίο θα μαγειρευτεί το ρύζι.

Για το ριζότο: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 λίτρα έγχυμα πράσινου τσαγιού, προσθέτουμε αλάτι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κρατάμε ζεστό.

Σοτάρουμε το ρύζι στεγνό σε ένα τηγάνι. Όταν πάρει ένα μαργαριταρένιο χρώμα, ρίχνουμε λίγο λάδι και ολοκληρώνουμε το σοτάρισμα. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αφέψημα τσαγιού, λίγο-λίγο, μέχρι να σκεπάσει μόλις το ρύζι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς το ρύζι και προσθέτοντας το έγχυμα τσαγιού κάθε φορά που απορροφάται.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τις σουπιές και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.